Wat vooraf ging

Home / Over ons / Wat vooraf ging

Wat vooraf ging

Vanaf mijn kinderjaren wist ik dat ik een beroep wilde uitoefenen dat in het teken stond van gezondheid en mensen helpen. Het begon met het dromen over chirurgie, later fysiotherapie en orthoptie. Naarmate de jaren verstreken kreeg ik een steeds beter beeld over gezondheid en de maatschappij, omdat ik alle informatie opslurpte die daar mee te maken had, maar tot een diploma was het nog niet gekomen.

Mijn oudste zoon werd geboren in 1999 en dat ging allemaal niet zo vanzelf. Ik heb met hem vele artsen gezien en geen van hen wist waarom mijn zoon zo huilde, onder het eczeem zat en nagenoeg niet sliep. Na verloop van tijd kwam ik bij een alternatieve arts terecht, die samen met een fysiotherapeut, een behandelplan opstelde dat een klein jaar heeft geduurd. Het was een enorm succes en er gingen bij mij al een aantal belletjes rinkelen. Na die tijd merkte ik pas hoe vermoeid ik was geraakt en ik kreeg verschillende klachten. Door de toestand met mijn zoon was ik mijn baan bij een financiële instelling kwijt geraakt en was ik aardig geïsoleerd geraakt. Ik besloot om dezelfde therapeut te raadplegen en ook ditmaal had dat veel succes.

Daarmee kwam het besluit om zelf therapeut te worden en ik ging me nog meer verdiepen in gezondheid.

In die periode kwam ik in contact met specifieke voedingssuppletie die ook door 123 Lean Body wordt ingezet. Door een combinatie van goede vitaminen en mineralen voelde ik me weer fit en verloor ik al mijn zwangerschapskilo’s. Zodoende besloot ik  mijn zoon suppletie te gaan toedienen om de overgebleven astma te behandelen. Ik was verbluft van de resultaten van deze supplementen en wilde daar meer over weten. Ik kreeg de mogelijkheid om te gaan samenwerken met het bedrijf en heb al veel mensen kunnen helpen op het gebied van lifestyle en gezondheid.

Ik kreeg de gelegenheid om weer te gaan studeren en ik koos zonder er over te hoeven nadenken voor de verschillende studies die tot het diploma Complementair Therapeut hebben geleid. Ik ontwikkelde mijn eigen praktijk en ik richtte mij in eerste instantie op kinderen met voedingsallergieën. Later werd dit uitgebreid en hielp ik mensen met allerlei uiteenlopende klachten en kwalen. Ook maakte ik voedingsschema’s. Ik hield me eigenlijk alleen bezig met mensen met een medische aandoening als diabetes of hartfalen. Ik werk dan ook veel samen met fysiotherapeuten, huisartsen, homeopaten, acupuncturisten en andere collega’s zowel regulier als alternatief. Gezamenlijk komen we tot nu toe altijd tot de juiste oplossing.

Met mijn achtergrond als Complementair Therapeut en Leefstijlcoach staat mijn leven volledig in het teken van gezondheid en welzijn. Of het nu gaat om een allergie, gewrichtsklachten of voedingsadvies, alles heeft mijn interesse. Er is in onze maatschappij nog een duidelijke scheiding tussen reguliere en alternatieve geneeskunde, maar je ziet al wel dat er een verschuiving plaats vind. Elkaar aanvullen is krachtig.

Samen werken aan gezondheid is mijn missie.