Susanna Castaldini

Home / Consulenten / Susanna Castaldini

Susanna Castaldini

Susanna Castaldini

Susanna Castaldini

Ik kom oorspronkelijk uit Italië. Toen ik in 2000 hier in Nederland kwam, woog ik meteen 10 tot 14 kilo meer.  Ik heb alle soorten diëten geprobeerd: calorieën tellen, dagboek houden, SparkPeople, Dukan-dieet (je eet alleen proteïnen), Herbalife, maaltijdvervangers, gluten-vrij dieet, Sonja Bakker, detox, spiritueel afvallen, visualisaties, mantra’s, mindfullness, affirmaties etc…, en ik heb zo veel boeken en artikelen (van psychologie tot spiritualiteit) over afvallen en gezond eten gelezen en gekocht… maar het hielp mij niets, de extra kilo’s bleven gewoon.

Na een paar kilo te zijn afgevallen, kreeg ik alle kilo’s terug… het beroemde yoyo-effect! Ik had begrepen dat ik gewoon een emotionele eter was en dat mijn lichaam gewoon niet wilde afvallen door alle diëten die ik had gedaan (elke dieet bracht mijn metabolisme uit balans want mijn lichaam probeerde zo veel mogelijk energie te besparen net als tijdens een hongerwinter) en ook door de vecht-of-vluchtreactie (mijn lichaam wilde me alleen me beschermen tegen het gevaar/dier/ de stress).

Om af te vallen moest ik dus begrijpen waarom mijn lichaam niet wilde afvallen, mijn leven helen en pas dan zou ik afvallen. Dat moet gecombineerd zijn met gezond eten want ons huidige eten is niet meer hetzelfde als vroeger: het bevat veel minder vitaminen en/of mineralen, maar ook met suppletie (hoe meer nutriënten hoe minder zin in snaaien). Veel water. Geen dieet. Bewegen. Toen ik dat allemaal had gedaan, vlogen de kilo’s er gewoon af en ben ik 11-12 kilo’s slanker geworden binnen een paar maanden.

Ik werd heel gepassioneerd over gezondheid en gezond eten, daardoor ben ik in 2015 zelf Natuurvoedingsadviseur geworden.

Toen ik kennismaakte met het “123 Lean Body Programma”, was ik meteen verliefd op het programma want het pastte precies op alles dat ik had geleerd: geen dieet, gewoon lekker eten, het belang om goed te kauwen, mindfulness eten, genieten van het eten met onze familie, de zuurbase balans, de 4 dagelijkse oefeningen, de extra nutriënten in de vorm van biologische en natuurlijke suppletie, veel water, bewegen enzovoort.

Geïnteresseerd in wat ik over afslanken heb geleerd, en wil jij ook afslanken? Neem dan contact met me op (meer informatie en gratis intake consult): 06 27 26 46 45.